0


Oj, działo się ostatnio, działo...trochę zabawy, trwogi, odpoczynku i zmęczenia. No i do tego mój stary laptop odmówił posłuszeństwa, ale już wróciłam, z nowym sprzętem i kilkoma tartami dla leniwych łakomczuszków, takich jak ja. ;-)

Kukurydziana tarta sypana z morelami

Ciasto:
szklanka mąki kukurydzianej
40 g cukru brązowego
100 g zimnego masła

Nadzienie:
500 g moreli (dodałam również 3 śliwki i garść malin)


Mąkę wymieszać z cukrem.
Morele wypestkować i podzielić na połówki.
Na spód formy do tarty o średnicy 24 cm wysypujemy połowę suchych składników, następnie dość równomiernie układamy cienko pokrojone 30 g masła oraz morele. Na wierzch wysypujemy resztę suchych składników i rozkładamy cienko pokrojone pozostałe 70 g masła.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. w opcji grzałka dolna - górna i termoobieg przez około 50 min.

Publikowanie komentarza

 
Top